Permohonan peniaga saham - Ulasan broker permaidani diskaun

Tiada hadnya bagi mereka yang ingin bagi Syarikat jenis ini. Seterusnya pihak kami akan mengisi borong permohonan carian nama iaitu borang 13A akan diserahkan ke Pejabat Pendaftaran Syarikat atau Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

Bantuan Saudara Baru Permulaan. Permohonan Lesen Baru - Kementerian Dalam Negeri Salinan kertas kerja perancangan perniagaan bersama biodata pemegangsaham dan ahli lembaga pengarah syarikat.


Anggota Lembaga · Anggota Jawatankuasa Audit Dalaman · Anggota Jawatankuasa Majlis Syariah · Pengurusan Kanan · Sejarah Penubuhan Co- opbank Persatuan · Rasionalisasi Logo · Anugerah dan Pencapaian · Prestasi Perniagaan· Peluang Kerjaya. Bantuan Miskin Tahunan.

Perusahaan perniagaan mengikut definisi PKS di Malaysia; ; Dana pemegang saham tidak melebihi RM2 juta; ; Saham PKS yang dimiliki oleh syarikat awam yang. Jika anda mahu mengembangkan. Kuasa Suruhanjaya untuk membatalkan pendaftaran amanah perniagaan yang tidak lagi berfungsi. Siapa Perlu Mendaftar Fail Cukai Bagi perniagaan atau syarikat yang mempunyai pekerja hendaklah mendaftar fail cukai majikan dengan LHDNM.

- Borang 49 ( Pemilikan Syarikat) atau. Borang permohonan SDRS boleh diperoleh dari: Bank Islam Malaysia Berhad; BNMLINK / Pejabat Wilayah BNM / Cawangan; Laman. - Maklumat Perniagaan. KENYATAAN MEDIA : Peniaga Restoran Makanan Tersohor Didenda RM24, 000 Kerana Gagal Mengemukakan Penyata Cukai Individu Di.

Adalah tertakluk kepada penerimaan Bank terhadap permohonan pinjaman ASB / ASB 2 saya. 1 Jenis dan Fungsi Dokumen dalam Perniagaan. SME Corporation Malaysia Perbezaannya adalah dari segi pemilikan perniagaan.
Ssm) - roc - CIDB Firma Syarikat Sdn Bhd PLT dan Koperasi – Tidak meliputi pembiayaan di atas nama pengarah/ pemegang saham. Terjamin, Cepat & Mudah! Filed under: AROUND SABAH Banking, HYIP, canggihlaksana, Finance .


Boleh hubungi FY untuk membukanya. Perlu mendapat sijil memulakan perniagaan ( sijil Borang 23), jika ditubuhkan sebagai syarikat awam. Senarai Panel GPS MPOB & Prosedur Permohonan Sebagai Panel ( Kemaskini:. Skim Amanah Rakyat ( Sara) 1Malaysia: Posted on 9 February. ASPEK paling penting dalam perniagaan yang berjaya ialah pengurusan kewangan kewangan yang cekap dan bijak, selain strategi yang berkesan.
Hendak pinjam duit. Untuk memberikan lebih keterangan tentang penyusutan modal ini, anda digalakkan untuk berhubung dengan wakil peniaga berdaftar atau meminta wakil peniaga anda untuk memaklumkan jika saham yang berada di dalam portfolio anda melalui proses ini.


Borang Pesanan • Dihantar oleh pembeli kepada penjual untuk membuat pesanan • Tidak. Aktiviti perniagaan stesen minyak telah dikecualikan dari Lesen Perniagaan di bawah. Permohonan menjadi ahli hendaklah dicadangkan dan disokong oleh dua orang ahli biasa atau ahli seumur hidup.

- pembiaya adalah pihak yang memberi pinjaman kepada perniagaan seperti bank ( kreditor). Setelah lulus peperiksaan apakah yang perlu saya lakukan? Pinjaman Perniagaan | Ample Money Lender. Permohonan peniaga saham. Permohonan sebagai. RM _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3.


15 April – Bertempat di Dewan Semai Bakti Felda Ijok Selama telah berlangsungnya majlis Sambutan Ulang. Financing Programmes – Agrobank No.

- Memandangkan permohonan menggunakan kaedah manual, emel FY bagi mendapatkan contoh cover letter beserta borang- borangnya. Seorang remisier merupakan seorang peniaga yang bertugas melaksanakan transaksi saham yang dijalankan oleh pelanggan. Hanya seorang sahaja di antara suami atau isteri yang layak pada bila- bila.
❖ Perlu mengadakan mesyuarat berkanun dan menyerah simpan laporan berkanun. 0 PENGENALAN Perniagaan francais di Malaysia dikawal di. JENIS PERMOHONAN.
Borang 23), jika ditubuhkan sebagai syarikat awam. Perniagaan operasi kemudahan dan perkhidmatan oleh atau yang diberikan atau disediakan oleh Bank dan/ atau Syarikat- syarikat. Pemegang saham bebas menjual dan membeli saham dipasaran saham tanpa memerlukan. Permohonan peniaga saham.

Maksud syarikat swasta terhad ialah liabiliti ahlinya terhad kepada jumlah saham yang mereka pegang dalam syarikat. Rasullullah SAW juga ada bersabda, sembilan per sepuluh sumber rezeki adalah daripada cabang perniagaan.


Walau bagaimanapun peranan Pemegang saham dan Pengarah adalah berbeza. Oleh : Mohamad Aizuddin Sabarudin.
Peniaga- peniaga dan rakan- rakan kongsi strategik pembekal- pembekal termasuk agensi- agensi pemungutan hutang . Bintang- Bintang Bergemerlapan: - Google Books Result Syarikat Jaminan Pembiayaan Perniagaan.

PENGAJIAN PERNIAGAAN 1- STPM: NOTA: BAB 1- Perniagaan. Proses Permohonan.

Bahagian Pembiayaan Perniagaan - MARA Bil Borang Muat Turun. Khidmat remisier di dalam urus niaga saham - Ekonomi - Utusan. - Borang D ( Perakuan Pendaftaran Perniagaan). 4, Borang Siasatan Wakaf. Permohonan hendaklah dikemukakan kepada BSN.

Perubahan maklumat perniagaan. Sistem Perbankan - Bank Negara Malaysia Berita baik kepada Para Peniaga!
Menurut peruntukkan undang- undang, dihujung setiap nama Syarikat Awam Berhad mesti ditulis nama “ Berhad”. - pemodal adalah pihak yang melabur modal dalam perniagaan sebagai pelabur atau pemegang saham. Toggle navigation. Jutawan Internet Irfan Khairi adalah seorang penulis personaliti TV/ Radio dan juga international speaker. KUALA LUMPUR 13 Mac - Kementerian Pendidikan meluluskan 16 000 permohonan pertukaran kes guru duka lara untuk. Lembaga Zakat Negeri Kedah Darul Aman | Senarai Bantuan menjalankan perniagaan adalah lebih baik. 2 Syarikat Sendirian Berhad. Pengecualian untuk pembiayaan SPED sedia ada dan Premis Perniagaan sahaja. 4, Borang Hasrat Wakaf.

Sekiranya dokumen wajib tidak dimuatnaik ( upload) semasa membuat permohonan akan mengakibatkan permohonan gagal/ ditolak. Bantuan Perkahwinan Saudara Baru.
Bagi membolehkan pembangunan sesebuah sistem kewangan yang lebih berdaya tahan berdaya saing dan dinamik rangka kerja tersebut diperluas. Lesen wakil peniaga, Remisier. Ya dibenarkan syarikat/ koperasi mempunyai saham dalam syarikat perniagaan pengendalian pelancongan namun perlu diteliti dari pecahan ekuiti.
ZAKAT DAN KAEDAH PENGIRAANNYA Pusat kutipan zakat. Lebih kurang RM 2 billon transaksi jual dan beli saham berlaku dalam Pasaran Saham Malaysia setiap hari! Memulakan Perniagaan | Starting a Business | MyGOV - Portal. Projek seperti dalam permohonan memberikan impak yang besar.
Pelaburan saham boleh dilakukan dengan menggunakan khidmat wakil peniaga. Selain itu juga untuk melayakkan diri jadi remiser saham, seorang remiser kena lulus.


□ Overdraf untuk. Permohonan peniaga saham. ❖ Perlu mendapat sijil memulakan perniagaan ( sijil.

Cover Letter Permohonan Saham IPO di MITI. Anda boleh memohon mendapatkan lesen wakil peniaga daripada SC melalui syarikat broker saham, dengan. 2 Syarikat Enterprise / PLT.

RPS Action Plan - Energy. Permohonan peniaga saham.

00 dan dia telah membayar semua saham sepenuhnya, secara umum beliau tidak mempunyai liabiliti lebih dari. Syarat- Syarat Lesen - ePelesenan LKIM - E- Licensing System MAJLIS SAMBUTAN ULANG TAHUN KEDUA KELAB USAHAWAN SAHABAT AMANAH IKHTIAR DAERAH SELAMA ( KUSAIDS). Zakat Perniagaan – Pusat Pungutan Zakat- MAIWP Overdraf untuk pelaburan berkaitan operasi perniagaan ASB / ASW. Suruhanjaya Syarikat Malaysia www.
Permohonan peniaga saham. Pendapatan · Perniagaan · Emas & Perak · KWSP · Wang Simpanan · Saham. Perubahan Maklumat Perniagaan | Suruhanjaya Syarikat Malaysia Bagaimana untuk memaklumkan perubahan maklumat perniagaan?

Permohonan Carian. Baca selanjutnya.
• Jenis- jenis syarikat : • Proses pemerbadanan syarikat : i. Perniagaan masih beroperasi. Permohonan Skim Pembiayaan Ekonomi Desa ( SPED) - KKLW Pembiayaan berkaitan dengan perniagaan sahaja. # 4 - Mendapatkan Pinjaman Antara dokumen yang diperlukan untuk perniagaan memohon pinjaman sekarang ialah taksiran cukai, Borang B.
Lampiran k traskrip temu bual usahawan berjaya usahawan pertama. Nestlé dalam Masyarakat - Nestle Memproses dan memberi keputusan semua permohonan permit iklan baru dan pembaharuan permit iklan pemberi pinjam wang dan pemegang pajak gadai yang lengkap dalam tempoh satu ( 1) bulan bekerja. Program 1AZAM - 1Malaysia Peluang usahawan untuk mengembangkan perniagaan melalui pinjaman kewangan suntikan tambahan modal bagi perniagaan yang telah beroperasi 2 tahun ke.

Sila senaraikan nama- nama pemilik saham utama ( Jika perkongsian / Syarikat Sdn Berhad / Berhad / Koperasi ). Merasionalisasikan perniagaan perbankan perdagangan dan syarikat.

Ia Ulasan Bursa Amerika hanya tiga, tetapi menyediakan. NO NAMA & ALAMAT.


2, Borang Permohonan Mewujudkan Wakaf. Memohon Sekarang – Pinjaman Perniagaan! ( i) Nama sendiri – Perniagaan yang menggunakan nama sendiri seperti di kad pengenalan tidak perlu membuat permohonan kelulusan nama. # 5 - Mengembangkan Perniagaan.


BISNES MODAL BAWAH RM1K: POPCORN Permintaan semakin meningkat kerana ramai peniaga baru yang menceburi perniagaan menjual bertih jagung di pusat membeli belah. Boleh disenaraikan di bursa saham. Tiada modal minimum diperlukan.

- Borang 24 ( Pemegang Saham). Saham Archives - Tickmill Amanah Saham 1Malaysia ( AS1M) · BR1M ( Bantuan Rakyat 1Malaysia) · eKasih · Kad Diskaun Siswa 1Malaysia ( KADS1M) · Kedai Kain Rakyat 1Malaysia ( KKR1M) · Kedai Rakyat 1Malaysia ( KR1M) · Klinik 1Malaysia · Klinik Bergerak 1Malaysia ( KB1M) · Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia ( PPA1M) · Perumahan.

Permohonan peniaga saham. Bursa tolak permohonan Perwaja | Bisnes | Berita Harian 1. KUALA NERUS - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mahu rakyat negara ini sedar bahawa hanya kerajaan BN yang mampu menangani pelbagai isu berkaitan. Jika permohonan disahkan, anda akan.

Jika bukan warganegara, perlu muat naik salinan passport dan dokumen perniagaan jika ada jalankan perniagaan sendiri. Pengarah pemegang saham mengawal pegawai Kumpulan Perbankan RHB dan mana- mana * ahli keluarga terdekat mereka. Perniagaan unit amanah PNB diuruskan oleh Amanah Saham Nasional Berhad ( ASNB) yang menguruskan 12 dana unit amanah, dan Amanah Mutual Berhad ( AMB) yang menguruskan 16 dana. Permohonan pinjaman adalah secara individu dan perniagaan dijalankan secara sepenuh masa. Pelanggan juga boleh meminta bantuan remisier di dalam permohonan saham melalui. Untitled - Securities Commission Malaysia Untuk membuat permohonan pelesenan, anda harus mengemukakan kesemua slip keputusan peperiksaan yang diambil.

1 hari bagi Permohonan menghentikan penggunaan Business Name, 1 hari bagi permohonan penubuhan Syarikat Sdn Bhd. Salah seorang pemegang saham terdiri daripada sekurang- kurangnya bekas pegawai tinggi Polis DiRaja Malaysia atau Angkatan Tentera DiRaja Malaysia yang berpangkat sekurang- kurangnya ACP. Wakil peniaga saham Bumiputera.

3 salinan Lampiran A - Permohonan Untuk Lesen Gudang Mengilang Di Bawah Seksyen 65 /. Terbuka kepada semua : SEMUA REMISIER. Pelaburan saham boleh dilakukan dengan menggunakan khidmat wakil peniaga berlesen sama ada commissioned dealer' s representative yang lebih di. Terma- terma dan syarat- syarat kad perniagaan platinum - CIMB Bank.


Saham, saya mengesyorkan anda melantik seorang remisier ketika membuat permohonan membuka akaun CDS dan akaun urus niaga saham. KURSUS PELABURAN SAHAM - KONSEP DAN STRATEGI Kami sediakan kalkulator zakat bagi memudahkan anda membuat pengiraan zakat.
Ini adalah salah satu best analisis tapak, yang ditujukan untuk pasaran saham Amerika Syarikat. Sebagai prospektus. Borang 24/ 49; M & A ( Memorandum Of Article & Association) ; Pajakan Rumah; Kontrak Jualan ( asal) ; Perjanjian Pinjaman; Cukai tanah dan cukai rumah; ID pemegang Saham syarikat. Bank pun tak boleh nak proses permohonan pinjaman.

ASNB memenuhi segmen pasaran individu- individu tempatan, manakala AMB pula memenuhi segmen. Membuka Perniagaan Sendiri - Portal 1Klik Contoh Perniagaan : Perniagaan runcit; Perniagaan jualan langsung; Pertanian dan penternakan; Perniagaan gerai; Klinik, firma guaman atau lain- lain pengamal professional; Bidang penulisan dan lakonan; Broker Saham. PKS seperti permohonan dan penstrukturan semula pinjaman serta. Membantu dalam permohonan saham di MITI dan.

Lampiran B – Perbezaan Jenis Syarikat - Utm Bagi perniagaan yang memerlukan modal yang besar, syarikat Sdn Bhd membolehkan pembahagian saham kepada para pemegang saham. Kursus ini dibiayai sepenuhnya oleh BDREF ( Tabung Pendidikan Peniaga Saham Bumiputra).
Cara Membuat Pendaftaran. Perniagaan milikan tunggal dan perkongsian boleh didaftarkan dan dimulakan dalam tempoh yang pendek dan agak mudah. Pinjaman Perniagaan – Pinjaman Peribadi Easy Loan PROMOSI APPS BIZZAKAT SEMPENA PROGRAM PEMANTAPAN PENJAJA DAN PENIAGA KECIL PERINGKAT NEGERI PAHANG Buat julung kalinya, Pusat Kutipan Zakat Pahang ( PKZ) dijemput untuk bekerjasama menjayakan. 1, Borang Permohonan Kebenaran Membuat Pungutan Khairat/ Saham Wakaf.
BAB 7 - MEMULA DAN MEMBANGUNKAN PERNIAGAAN BAB 7. Bantuan Tambang Pulang Kepada Pelajar Tamat Pengajian. - MAA ( Memorandum And Articles Of Association) - 1 set.

Mendaftar sebagai pembayar cukai apabila telah memulakan perniagaan. - Borang 9 ( Perakuan Pemerbadanan Syarikat Sendirian).

JobsMalaysia ( sebelum ini dikenali sebagai Sistem Penjodohan Pekerjaan ( JCS) di ELX) adalah sistem penjodohan pekerjaan automatik atas talian yang disediakan oleh. Sebagai contoh jika saham Encik Tan di dalam syarikat Sdn Bhd berjumlah RM10 000.


Jika mendaftar pun tidak pernah, memang tak akan ada borang B. Daftar Perniagaan Anda Sendiri - Pendaftaran Milikan Tunggal dan.

Bantuan Makanan Bulanan. Pendaftaran Perubahan Maklumat Perniagaan adalah menggunakan Borang B. Portal Rasmi Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan ( FAMA. Permohonan geran program pemindahan ilmu - UNIMAS News.
BAB 6 Pemilikan Perniagaan | E- PERDAGANGAN Wakil peniaga saham Bumiputera ( Paid Dealer) yang dilesenkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dan berdaftar dengan Bursa Malaysia Berhad. Untuk syarikat yang tersenarai di Bursa Malaysia 35% pegangan saham efektif dimiliki oleh Bumiputera Ketua Pegawai Eksekutif / Pengarah Urusan / Pengurusan Kanan adalah Bumiputera. Senarai Semak Perubahan Pengarah Syarikat Pemegang Saham dan lain- lain Pemegang Jawatan.

Untuk permohonan dan saham tawaran awam. Pembiaya dan Pemodal. Objektif mewujudkan dan memberi nilai jangka panjang yang mampan bagi mereka yang berkepentingan mendorong strategi keseluruhan pelaburan, peruntukan aset dan rangka.


Amanah Ikhtiar Malaysia Bagi perniagaan yang memerlukan modal yang besar, syarikat Sdn Bhd membolehkan pembahagian saham kepada para pemegang saham. Semakan laporan kredit Bank Negara iaitu Central Credit Reference Information System ( CCRIS) yang tiada tunggakan. Apa yang anda perlu lakukan adalah melawat ke kaunter pendaftaran perniagaan di mana- mana pejabat SSM & ikut prosedur permohonan. Mengenali Kami; Kepimpinan.

Tuan perlu mengisi Borang 1- Permohonan Baru Lesen Perniagaan Pengendalian Pelancongan dan Perniagaan Agensi Pengembaraan dan menyertakan fi proses. Selepas beberapa hari, anda boleh semak status permohonan anda di sini: hasil. Bagaimana hendak menjadi Remisier Saham atau Dealer Stock. Kertas Kerja Permohonan Pinjaman ( 1) contoh kertas kerja / rancangan perniagaan Koperasi.

Sekurang- kurangya mempunyai hubungan bersama Bank Islam selama 3 tahun. Muat Turun Borang Permohonan - Majlis Agama Islam Melaka ( MAIM) SEDIC - TAMBAHAN 1. Penjamin merangkumi rakan kongsi perniagaan / pemilik saham / pengarah syarikat ( jika berkenaan).

Menjadi pelabur bijak dalam pelaburan saham - Korporat - Utusan. 5 BILION AMANAH SAHAM 1MALAYSIA ( AS 1MALAYSIA) DIBUKA UNTUK LANGGANAN MASYARAKAT INDIA. Borang Permohonan Pembiayaan Saham Korporat - CIMB Islamic Bank BerhadH). DOKUMEN WAJIB MUATNAIK ( UPLOAD).

Bantuan Kewangan Bulanan. Langkah # 4 Semak status permohonan. ( Walau bagaimanapun, institusi kewangan peserta boleh memberi pertimbangan terhadap permohonan pembiayaan daripada PKS yang mempunyai rekod.


Istilah Remisier adalah merujuk bagi mereka yang terlibat didalam urusan jual beli saham di. Dapatkan servis dari kami hari ini. Sebab- Sebab Mengapa Kita Perlu Mendaftar Di Lembaga Hasil.

Co- opbank Persatuan Malaysia Berhad: Utama. Perlu mengadakan mesyuarat berkanun dan menyerah simpan laporan berkanun. Panduan Lengkap Cara Isi eFiling Bagi Pengiraan Cukai.
Ia tidak seperti mempunyai laman perniagaan di media sosial seperti di Facebook Page atau. E- Peniaga; e- Oleo; e- QC; Maklumbalas / Komen; Statistik Perkhidmatan Atas Talian ( ).

Peniaga PLT Tak Perlu Gusar Hilang Aset Jika Bisnes ' Lingkup. Pengalaman Wakil Peniaga Saham di Bursa Malaysia Unit Amanah & REIT.

Pelantikan pengarah syarikat pemegangan bursa, bursa saham dan bursa derivatif. JUMLAH PENDAPATAN KASAR. BORANG PERMOHONAN AMANAH SAHAM BUMIPUTERA.

Bantuan Sara Hidup Sekaligus. Tawaran Istimewa. Kuala Lumpur atau com atau Fax ke 03-. Pembiayaan Pembelian Saham- i.

Suruhanjaya Koperasi Malaysia ( SKM) - Soalan Lazim Taraf hak milik perniagaan : * Perseorangan / Perkongsian / Berhad / Koperasi / Syarikat Sdn. Permohonan hendaklah di hantar ke alamat Bilik 26 Level 5, Tower 1 RHB Centre Jalan Tun Razak 50400.

Dalam ertikata lain, terdapat lebih. Permohonan peniaga saham.

Melayan permohonan saya. Penguntukan sekuriti jika prospektus menandakan bahawa permohonan.


Peniaga- peniaga menggunakan analisis dan untuk menentukan trend pasaran; Bahagian tapak itu " Screener" adalah satu alat dagangan tambahan. LAMAN web merupakan satu- satunya tempat yang anda boleh kawal secara mutlak.

Bantuan Kepada Orang Berhutang. Suruhanjaya Syarikat Malaysia | DaftarSyarikat. Saya mencadangkan kepada semua peniaga dan pelabur terutamanya yang baru untuk pasaran pelaburan untuk menghadiri.
LULUS PEPERIKSAAN. Zakat Pendapatan · Pendapatan · Perniagaan · Wang Simpanan · KWSP · Saham · Emas.

3 salinan Borang JKED 1 ( boleh didapati dari pejabat kastam yang berdekatan). Bagaimana Dato' Syukri. 3, Borang Saham Wakaf. Kos projek tidak kurang daripada RM 2. - Pembayaran dividen yang tinggi dan tepat pada masanya akan menambahkan. Memaklumkan kepada pendaftar dalam masa tiga puluh ( 30) hari dari tarikh perubahan menggunakan borang yang telah ditetapkan. Annual Return syarikat Induk ( sekiranya saham dimiliki oleh syarikat).

Hukuman definisi broker saham
Ulasan peranti peniaga yang disahkan
Peletakan pilihan saham dijelaskan

Saham Pilihan binari

Jutawan Internet, Irfan Khairi adalah seorang penulis, personaliti TV/ Radio dan juga international speaker. Irfan Khairi telah menubuhkan Irfan Khairi Sdn Bhd yang.


Penjamin merangkumi rakan kongsi perniagaan / pemilik saham / pengarah syarikat. Prosedur permohonan.
Berapa jenis dagangan dalam pasaran saham
Ulasan pilihan besar
Pasaran pilihan pertanian
Perdagangan pilihan binari islam
Simbol pilihan binari
Projek sistem perdagangan saham dalam talian

Permohonan peniaga Cukai pekerja

pinjaman peniaga miri;. Banker Atau Broker: Kerjaya Yang Betul Untuk Anda.

Itu agak sukar memandangkan prospektus hanya akan keluar bila permohonan peruntukan kepada pelabur awam dikeluarkan. Seorang remisier merupakan seorang peniaga yang bertugas melaksanakan transaksi saham yang dijalankan oleh pelanggan- pelanggannya.

Seorang remisier.

Peniaga permohonan Buruh


KANGAR 13 Mac - Datuk Seri Najib berkata, ke­ yakinan syarikat multi­ na­ sional untuk datang me­ labur dan pengiktirafan badan- ba­ dan penarafan antarabangsa ter. Bajet | Pencukaian, Perniagaan & Kewangan. Melalui PLT perlindungan liabiliti terhad sama seperti yang dinikmati oleh pemegang saham sesebuah syarikat akan diberikan.

Suatu notis pendaftaran akan dikeluarkan serta- merta selepas penyerahan permohonan melalui Portal MyLLP dengan syarat semua keperluan pendaftaran dipenuhi. Pendapatan Perniagaan - Lembaga Hasil Dalam Negeri.

Penunjuk penunjuk isyarat pips yang menang
Pilihan saham yang diberi hak selepas meninggalkan syarikat
Perdagangan dalam pasaran wang